ابراز نگرانی اعضای شورای امنیت سازمان ملل از حملات اسرائیل به شفاخانه های غزه
- انتشار: ۱۵ جدی ۱۴۰۳
- سرویس: بین المللتیتر 2
- شناسه مطلب: 209032
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در نخستین نشست شورای امنیت در سال جدید میلادی ۲۰۲۵ درباره غزه، درباره حملات اسرائیل به مراکز بهداشتی، صحی و شفاخانه های نوارغزه ابراز نگرانی کردند.
عاصم افتخار، نماینده پاکستان در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه گفت: «هدف قرار دادن عمدی کارمندان صحی، بیماران و مجروحان شفاخانه ها با تمام اصول حقوق بشردوستانه مغایر است و هیچ توجیهی ندارد.»
این نشست شورای امنیت سازمان ملل پس از حمله هفته گذشته به شفاخانه کمال عدوان و دستگیری و بازداشت خودسرانه حسام ابو صفیه مدیر این شفاخانه صورت گرفت.
افتخار گفت که در هیچ جای جهان قوانین بشردوستانه بین المللی مانند غزه «لگدمال نمی شود» و خاطرنشان کرد که اقدامات اسرائیل بدون توجیه است و نیاز فوری به پاسخگویی دارد.
نماینده پاکستان افزود: “سطح این کارزار نسل کشی سرسام آور است. هدف آن غیر قابل انکار است. خانه ها، مکاتب، شفاخانه ها و حتی میراث فرهنگی غزه ویران شده است. حتی سازمان ملل و کارمندان آن نیز در امان نمانده اند. این یک جنگ نیست.”
او گفت: “این یک کارزار سلب مالکیت، پاکسازی قومی و نابودی، بمباران بی رویه غیرنظامیان و تخریب سیستماتیک زیرساخت های حیاتی، است. این ها اقدامات حساب شده ای هستند که هدفشان محو کل مردم از سرزمینشان است.”
سفیر پاکستان همچنین از شورای امنیت خواست که به مسئولیت خود عمل کند و “چشم خود را” بر این فاجعه نبندد. او افزود: سکوت مانند همدستی است. اسرائیل باید قوانین بشردوستانه بین المللی را رعایت کند.
نیکلاس دی ریویر، نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد نیز گفت که فرانسه عملیات نظامی اخیر اسرائیل را که چندین شفاخانه به ویژه شفاخانه کمال عدوان را هدف قرار داده است، محکوم می کند.
او گفت: “اسرائیل باید از قوانین بشردوستانه بین المللی تبعیت کند. این مستلزم احترام و حفاظت از کادر و زیرساخت های صحی است.”
دی ریویر با درخواست از اسرائیل برای موافقت با ارسال کمک های بشردوستانه گفت که همه گذرگاه ها باید باز باشند و کاروان ها و فعالان بشردوستانه باید محافظت شوند.
عمار بن جامع، سفیر و نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل متحد و رئیس دوره ای شورای امنیت نیز گفت: تجاوزات مستمر اسرائیل به مردم فلسطین، به ویژه در غزه، “هدف روشن و نگران کننده ای” دارد که “پاکسازی قومی” به ویژه در شمال غزه است.
او گفت: هدف قدرت اشغالگر اسرائیل از بین بردن مقاومت مردم فلسطین است، ما باید با هم برای پایان دادن به این فاجعه اقدام کنیم.
بن جامع همچنین از شورای امنیت خواست تا خواستار آتش بس «فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در غزه شود.
«دوروتی شی» معاون سفیر و نماینده دائم امریکا در سازمان ملل گفت که غیرنظامیان را نمی توان بدون شفاخانه های فعال یا مراقبت های صحی کافی رها کرد.
او تصریح کرد: «برای اسرائیل حیاتی است که قوانین بشردوستانه بینالمللی را رعایت کند و هر گام ممکن را برای جلوگیری از آسیب غیرنظامیان بردارد، به ویژه در رابطه با بیمارانی که در شفاخانه کمال عدوان تحت مراقبت قرار دارند و متخصصان صحی که به معالجه جمعیت مشغول هستند.»
این دیپلمات امریکایی اضافه کرد که امریکا به اسرائیل به صراحت اعلام کرده که باید اقدامات بیشتری برای رفع این کمبودهای انسانی قابل پیشگیری انجام دهد.
واسیلی نبنزیا، سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز گفت که مسکو به شدت نگران حملات و بمباران مداوم اسرائیل علیه اماکن غیرنظامی در نوار غزه است.
او با فراخواندن اسرائیل به رعایت قوانین بین المللی بشردوستانه گفت که شفاخانه ها نمی توانند به میدان جنگ تبدیل شوند.
نبنزیا تصریح کرد: ممکن است از آنها برای مقاصد نظامی استفاده نشود و کارکنان صحی باید فرصت هایی داشته باشند تا بدون مانع به وظایف غیرنظامی و اخلاقی خود عمل کنند.
اسرائیل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۴۵۵۵۰ فلسطینی را که عمدتا زنان و کودکان هستند، در غزه به شهادت رسانده است.
دادگاه کیفری بینالمللی در نوامبر ۲۰۲۴، حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل را به دلیل جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد.
اسرائیل همچنین با یک پرونده نسل کشی در دیوان دادگستری بین المللی مواجه است.
نظرات(۰ دیدگاه)