مقام پیشین ارتش پاکستان: تجهیزات باقیمانده امریکا در افغانستان تهدیدی برای امنیت منطقه است
- انتشار: ۲۱ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: بین المللتیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 221262

بهدنبال گفتوگوی اخیر میان مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا و اسحاق دار، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه پاکستان، نگرانیها درباره تجهیزات نظامی باقیمانده امریکا در افغانستان دوباره در کانون توجه قرار گرفته است.
روزنامه تریبیون اکسپرس به نقل از انعامالحق، جنرال پیشین ارتش پاکستان، روز پنجشنبه، ۲۱ حمل، گزارش داده که دو طرف بر سر «حل مساله تسلیحات باقیمانده امریکا پس از خروج در آگست ۲۰۲۱» به توافق اولیه رسیدهاند. اما هنوز مکانیزم مشخصی برای این موضوع اعلام نشده است.
این نگرانیها در حالی مطرح میشود که طبق گزارشها، جنگافزارهای پیشرفته امریکایی مانند تفنگهای دوربیندار (Panther LRT) و (M24)، هماکنون در اختیار جنگجویان تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) قرار دارند و در حملات مرگبار علیه نیروهای امنیتی پاکستان استفاده میشوند.
به گفته جنرال انعامالحق، امریکا نزدیک به ۷.۲ میلیارد دالر تجهیزات نظامی، شامل نزدیک به ۶۰۰ هزار سلاح سبک و سنگین، ۹ هزار و ۵۲۴ سیستم تسلیحات هوا به زمین، وسایط زرهی، سیستمهای دید در شب، و تجهیزات مخابراتی را در افغانستان باقی گذاشته است.
بخش قابل توجهی از این تسلیحات اکنون در بازار سیاه مرزی ایران، افغانستان و پاکستان معامله میشود.
به نقل از مقامهای طالبان، بیش از ۳۰۰ هزار سلاح سبک و ۲۶هزار سلاح سنگین از نیروهای امریکایی به دست آمده است. در این حال، مقامات امریکایی بارها ناتوانی خود در بازیابی این تجهیزات را تایید کردهاند.
جنرال انعامالحق گفته است که برخی کشورها مانند ایران این تجهیزات را بهگونه دستهجمعی خریداری کردهاند و طالبان نیز توانستهاند شماری از هواپیماهای باقیمانده را ترمیم و فعال سازند.
این در حالی است که سفر اخیر هیات امریکایی به رهبری زلمی خلیلزاد به کابل، علاوه بر گفتگو درباره آزادی یک شهروند امریکایی، شامل بحثهایی درباره بازیابی این تجهیزات نیز بوده است.
منابع به تریبیون اسکپرس میگویند که امریکا تلاش دارد با استفاده از «مشوقهای مالی» طالبان را به بازپسدهی بخشی از این تجهیزات ترغیب کند.
با اینهمه، جنرال انعامالحق تاکید کرده که «قندهار» هیچگاه اجازه بازگشت نیروهای امریکایی به پایگاه بگرام یا هر بخش دیگری از افغانستان را نخواهد داد.
به گفته او، باورهای مذهبی و قومی طالبان، بهویژه آنچه «اسلام پشتونی» خوانده میشود، مانع هرگونه سازش با قدرتهای خارجی است.
او افزوده است که آینده روابط طالبان با جهان، میان دو قطب «قندهاریهای بنیادگرا» و «حقانیهای عملگرا» در نوسان خواهد بود و پیشبینی آن دشوار است.
نظرات(۰ دیدگاه)