لغو جایزه ۱۰ میلیون دالری امریکا برای حقانی؛ طالبان استقبال کردند

  • انتشار: ۳ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 218979

 به دنبال سفر یک هیات امریکایی به کابل، طالبان از لغو جایزه ۱۰ میلیون دالری امریکا برای حقانی به عنوان تروریست تحت تعقیب بین‌المللی خبر داده و سخنگوی وزارت داخله این گروه نیز لغو جایزه امریکا برای سراج‌الدین حقانی؛ سرپرست این وزارت را تایید و از آن استقبال کرده است.

عبدالمتین قانع؛ سخنگوی وزارت داخله طالبان به تلویزیون ملی که تحت کنترل این گروه است، تایید کرد که امریکا جایزه تعیین شده برای سراج‌الدین حقانی؛ سرپرست این وزارت را لغو کرده است.

به گفته آقای قانع، جایزه‌های تعیین شده ۵ میلیون دالری بر سر عبدالعزیز حقانی و یحیی حقانی نیز لغو شده است.

امریکا در بدل شریک ساختن معلومات درباره سراج‌الدین حقانی به عنوان تروریست تحت تعقیب بین‌المللی ۱۰ میلیون دالر جایزه تعیین کرده بود.

اما وزارت خارجه امریکا در پاسخ به رسانه‌ها مبنی بر حذف جایزه ۱۰ میلیون دالری برای بازداشت و تعقیب سراج‌ الدین حقانی؛ وزیر داخله طالبان سکوت کرده است.

اما سراج الدین حقانی هنوز در فهرست افراد تحت تعقیب اداره تحقیقات فدرال امریکا (اف‌بی‌آی) به نظر می‌رسد و شامل این فهرست در سایت این سازمان است.

پیش از این طالبان ادعا کردند که امریکا سراج الدین حقانی؛ رهبر شبکه حقانی و همچنین دو عضو دیگر این شبکه را از فهرست افراد تحت تعقیب حذف کرده و جایزه‌ای که برای بازداشت و تعقیب او تعیین کرده بود را نیز برداشته است.

از سوی دیگر، انس حقانی، برادر سراج الدین حقانی به شبکه خبری الجزیره گفته است که از این تصمیم امریکا استقبال می‌کند.

او این اقدام وزارت خارجه امریکا را یک «دستاورد سیاسی» طالبان عنوان کرده است.

جایزه نقدی برای بازداشت و تعقیب سراج الدین حقانی در حالی از سوی وزارت خارجه امریکا حذف شده است که هیاتی از این کشور به‌شمول زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان و نماینده دولت ترامپ در امور زندانیان به کابل آمد و دیدارهایی با برخی از مقام‌های طالبان نیز داشته است.

در همین حال، شماری از کارمندان پیشین سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سی‌آی‌‌ای) و آگاهان، از این اقدام وزارت خارجه ایالات متحده انتقاد کرده و گفته‌اند که این تصمیم «یک پاداش برای هراس‌افکنان» است.

سارا آدامز؛ مامور پیشین سی‌آی‌ای در ایکس گفته است: «شخصا {سراج الدین حقانی} بیش از هزار بمب‌گذار انتحاری را در برابر نیروهای ایالات متحده و ناتو رهبری کرده و عبدالعزیز نقش تسهیل‌کننده کلیدی برای ایمن الظواهری، رهبر پیشین القاعده و طراح حمله بنغازی در سال ۲۰۱۲ میلادی، داشته است.»

او افزوده است که در پی دیدار اعضای برجسته شبکه حقانی با دولت جدید ایالات متحده، نام سراج‌الدین حقانی با جایزه ۱۰ میلیون دالری و عبدالعزیز حقانی با جایزه ۵ میلیون دالری، به گونه بی‌سر و صدا از صفحه «پاداش برای عدالت» وزارت خارجه امریکا حذف شده است.

خانم آدامز با انتقاد تند از دولت ترامپ گفته است: «ما رای دادیم تا رویکرد ما به هراس‌افکنی تغییر کند؛ اما همان اشتباه‌های پرهزینه را تکرار می‌کنیم. این اقدام پیش‌زمینه خطرناک به نفع دشمنان امریکا است.»

این مامور پیشین سی‌آی‌ای سراج الدین حقانی و دو عضو دیگر این شبکه را به دست‌داشتن در حمله ۲۶ اگست ۲۰۲۱ میلادی هنگام خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در دروازه آبی میدان هوایی بین‌المللی کابل نیز متهم کرده است؛ حمله‌ای که منجر به کشته‌شدن ۱۳ نیروی امریکایی و بیش از ۱۷۰ شهروند ملکی افغانستان نیز شد.

شبکه حقانی که در اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی توسط جلال‌الدین حقانی پدر سراج الدین حقانی تاسیس شد، ایالات متحده این شبکه را به‌عنوان مسئول برخی از مرگبارترین حمله‌ها در جنگ بیست‌ساله نیروهای این کشور در افغانستان خواند.

وزارت خارجه امریکا این شبکه را در سپتمبر سال ۲۰۱۲ میلادی به‌ عنوان یک سازمان «هراس‌افکن خارجی» طبقه‌بندی کرد و برای شناسایی، تعقیب و اشتراک اطلاعاتی که منجر به بازداشت رهبران این شبکه شود، برای سراج‌الدین حقانی، عبدالعزیز حقانی، خلیل‌الرحمن حقانی، یحییٰ حقانی و عبدالروف ذاکر، جایزه‌های بین ۵ تا ۱۰ میلیون دالر تعیین کرده بود.

اما اکنون نام‌های آنان از بخش «پاداش برای عدالت» سایت وزارت خارجه ایالات متحده حذف شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *