بلاول بوتو: افغانستان پناهگاه تروریست‌ها است، نقش طالبان باید برجسته شود

  • انتشار: ۲۹ حوت ۱۴۰۳
  • سرویس: بین المللسیاست
  • شناسه مطلب: 218511

در ادامه انتقادات مقام‌های پاکستان از حکومت طالبان، بلاول بوتو زرداری؛ رییس حزب مردم و وزیر خارجه سابق پاکستان می‌گوید که افغانستان به پناهگاه تروریست‌ها تبدیل شده و باید نقش طالبان در این زمینه برجسته شود.

بلاول بوتو زرداری؛ رییس حزب مردم پاکستان، در جلسه غیرعلنی کمیته پارلمانی این کشور گفته است که آتشی که در پاکستان شعله‌ور است، همسایگان فکر نکنند به آن‌ها نخواهد رسید.

او تاکید کرد: «افغانستان به پناهگاه تروریست‌ها تبدیل شده و باید جهان را از نقش طالبان آگاه کنیم.»

رییس حزب مردم پاکستان همچنین گفت که مساله تروریزم در افغانستان باید به‌طور قاطع در سطح دیپلماتیک مطرح شود، سیاست خارجی اسلام‌آباد باید مؤثرتر شود و جهان خارج نیز این مسائل را ببیند.

او هشدار داد که «جهان نمی‌تواند خود را از این منطقه جدا نگه دارد. باید کسانی که از نظر مالی از تروریست‌ها حمایت می‌کنند نیز شناسایی شوند.»

پس از حمله به قطار جعفر اکسپرس در بلوچستان و گروگان‌گیری بیش از ۴۰۰ نفر به شمول اعضای ارتش پاکستان، زنگ خطر در این کشور به صدا در آمده است.

در پی این حمله، مقام‌های پاکستانی انگشت اتهام را به سوی هند و طالبان در افغانستان نشانه رفته‌اند. سخنگوی ارتش پاکستان گفت که این حمله از خاک افغانستان مدیریت و سازمان‌دهی شده است.

طالبان این اتهامات را رد کرده و از مقامات پاکستانی خواسته‌ که مسئولیت ناکامی در تامین امنیت خود را به گردن افغانستان نیاندازند.

نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد رسما از هند و طالبان به اتهام دست داشتن در حملات به بلوچستان و خیبرپختونخواه در شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرده است.

وزیر دفاع پاکستان نیز گفته است که شبه‌نظامیان مورد حمایت طالبان را در داخل افغانستان آماج قرار خواهند داد.

پیشتر منیر اکرم؛ نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت این سازمان نیز با هشدار نسبت به افزایش تهدیدات تروریستی از خاک افغانستان، تأکید کرد که طالبان در مهار داعش ناکام بوده و در حملات تی‌تی‌پی به خاک پاکستان، همدست اند.

نماینده پاکستان خواستار رسیدگی فوری شورای امنیت به تهدید تروریزم از خاک افغانستان شد.

او تاکید کرد که ریشه اصلی بی‌ثباتی در منطقه، فعالیت‌های تروریستی سازمان‌یافته‌ای است که از داخل افغانستان هدایت می‌شود.

نماینده پاکستان در سخنان خود تروریزم را چالش اصلی افغانستان دانست و گفت که طالبان در نابودی داعش خراسان ناکام بوده و در همین حال گروه‌های تروریستی متعددی را تحمل کرده و در حملات فرامرزی تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) و ارتش آزادی‌بخش بلوچ (بی‌ال‌ای) به خاک پاکستان همدست بوده است.

او با اشاره به حملات اخیر در پاکستان، اعلام کرد که اسناد و شواهد معتبری در اختیار دارد که نشان می‌دهد منابع مالی و لجستیکی این حملات از افغانستان تأمین شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *