اخراج مهاجران افغانستان از ایران؛ شورای پناهندگان ناروی: نظام بشردوستانه تحت فشار بیش از حد قرار دارد

  • انتشار: ۱۹ سرطان ۱۴۰۴
  • سرویس: اجتماعیاخبار مهاجرینتیتر 2
  • شناسه مطلب: 232401

شورای پناهندگان ناروی می‌گوید که با بازگشت گسترده‌ی مهاجران افغانستان از ایران، نظام بشردوستانه تحت فشار بیش از حد قرار گرفته و نیازهای زیادی بدون پاسخ باقی مانده است.

این نهاد امروز (پنج‌شنبه، ۱۹ سرطان) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که سطح نیازهای بازگشت‌کنندگان از منابع موجود بشردوستانه، فراتر رفته است.

یاکوپو کاریدی، مسئول بخش افغانستان شورای پناهندگان ناروی گفته است: «ما شاهد هستیم که خانواده‌ها در حالی که خسته و آسیب‌دیده‌اند، وارد کشوری می‌شوند که ظرفیت بسیار محدودی برای حمایت و ادغام مجدد آن‌ها دارد.»

او افزوده است: «ما هر کاری در توان داریم انجام می‌دهیم، اما سطح نیازها از منابع موجود فراتر رفته است.»

او همچنین با اشاره به کمک‌های مردمی به بازگشت‌کنندگان گفته است: «جوامع محلی همبستگی فوق‌العاده‌ای از خود نشان داده‌اند. بسیاری از کارکنان ما خانواده‌های بازگشتی را در خانه‌های خود اسکان داده‌اند. مقام‌های محلی نیز تمام تلاش خود را برای بسیج منابع محدود موجود به کار بسته‌اند، اما نظام‌های محلی توانایی رسیدگی به چنین حجم عظیمی از نیازها را ندارند.»

شورای پناهندگان ناروی گفته است که بسیاری از بازگشت‌کنندگان سال‌ها یا حتا دهه‌ها در ایران زندگی کرده و برخی در همان‌جا متولد شده‌اند و اکنون با کم‌ترین وسایل و دارایی به افغانستان بازمی‌گردند و به‌شدت به سرپناه، آب آشامیدنی سالم، غذا، اسناد قانونی، آموزش و خدمات صحی نیازمند هستند.

این شورا افزوده است که در شرایطی که پس از دهه‌ها جنگ و در حالی که دو سوم جمعیت افغانستان پیشاپیش نیازمند کمک‌های بشردوستانه‌ هستند، این کشور با چالش‌های بسیار سختی در پذیرش و ادغام مجدد شمار عظیمی از بازگشت‌کنندگان روبه‌رو است؛ به‌ویژه با توجه به محدودیت شدید خدمات عمومی و منابع کمک‌رسانی.

مسئول بخش افغانستان شورای پناهندگان ناروی گفته است: «اگر روند کنونی ادامه یابد، ممکن است افغانستان تا پایان سال ۲۰۲۵ شاهد بیش از سه میلیون بازگشت‌کننده باشد.»

او افزوده است: «جامعه‌ی جهانی نباید به غیرنظامیان افغانستان پشت کند، هم بازگشت‌کنندگان و هم جوامع میزبان به‌شدت به حمایت نیاز دارند تا از رنج و بی‌ثباتی بیشتر جلوگیری شود.»

شورای پناهندگان ناروی همچنین از همه‌ی کشورها خواسته است که اصول بازگشت داوطلبانه، ایمن و با کرامت را رعایت کنند.

مسئول بخش افغانستان این شورا گفته است: «بازگشت‌های اجباری باید متوقف شود، چرا که شرایط کنونی در افغانستان حداقل‌های لازم برای امنیت و پایداری را فراهم نمی‌کند.»

او اضافه کرده است: «ما همچنین خواهان افزایش مسئولیت‌پذیری بین‌المللی و حمایت از کشورهایی هستیم که برای دهه‌ها میزبان پناهندگان افغانستان بوده‌اند.»

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که در سال جاری میلادی ۱.۴ میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند که بیش از یک میلیون آن از ایران بوده‌ است.

ایران پس از آتش‌بس با اسرائیل، اخراج مهاجران افغانستان را تشدید کرده و روزانه هزاران نفر را اخراج می‌کند.

نهادهای بین‌المللی با اشاره به بحران بشردوستانه در افغانستان، هشدار می‌دهند که اخراج گسترده‌ی مهاجران این بحران را تشدید می‌کند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *